Kindermassage en coaching wanneer je kind vaak angstig is.

Veel kinderen kennen een kortere of langere periode waarin ze angstig kunnen zijn. Van een beetje tot elke avond bij het naar bed gaan.

Angst is van oorsprong een natuurlijke manier om te reageren op gevaar.

Waar lang geleden de kans groot was dat de mens ineens oog in oog kwam te staan met een wild dier of een rivaal van een andere stam en de keuze moest maken te vluchten of vechten, is dat in onze tijd eigenlijk niet meer van toepassing.

 

Bijna iedereen is wel eens bang geweest.

Er is functionele angst die je waarschuwt voor gevaar en je leert dat je beter bij een gevaarlijk dier of vuur uit de buurt kunt  blijven.

En er is angst die geen echte functie heeft. Er dreigt geen reëel gevaar en toch ben je bang.

Het zijn dan vaak de gedachtes die je hebt, die de angst voeden.

Kinderen die bang zijn, weten meestal  intuïtief hoe ze die angst kunnen verminderen. Hoe ze de angst kunnen verwerken, is een ander verhaal.

Dit leren ze onder andere van de volwassenen om hen heen en hoe die met de angst omgaan. Blijft die volwassene kalm in de voor het kind angstige situatie, dan leert het kind daar van.

Een kind is bijvoorbeeld bang voor grote spinnen. Wanneer de ouder de spin in alle rust weet te vangen en buiten zet, leert het kind dat niet iedereen bang is voor spinnen.

Het leert ook van de volwassenen om zich heen dat je in sommige situaties niet bang hoeft te zijn, maar wel voorzichtig. Zoals bij een open vuur of bij onweer.

Ga angsten dan ook niet uit de weg. Hierdoor leert een kind de eigen angsten aan te gaan en groeit  het zelfvertrouwen.

 

Voor jonge kinderen tot zes a zeven jaar is het heel normaal dat ze ineens bang zijn voor denkbeeldige monsters onder het bed, voor draken, heksen en spoken. Angst voor het donker kan zelfs tot het negende levensjaar duren.

Door actief  iets te doen en door het gevoel van je kind te erkennen, help je je kind de angstgevoelens te lijf te gaan.

Pak een bezem en jaag het monster het slaapkamerraam uit. Laat je kind zelf het nachtlampje aan doen. Een klein zwak lichtje kan al helpen.

Wanneer je de angst afdoet als flauwekul of zegt dat het nergens bang voor hoeft te zijn, zal de angst van je kind niet afnemen. Wat je kind voelt, is op dat moment echt en aanwezig. En een gevoel verdwijnt niet door te zeggen dat het niet zo is.

Andere veel voorkomende angsten zijn de angst je ouders kwijt te raken en angsten voor dieren, zoals een hond of spin of angst iets niet te durven en kunnen. Deze  angsten worden vaak gevoed door gedachtes en die gedachtes roepen het gevoel van angst op.

Gedachten als ‘ ik kan het vast niet’ of ‘die hond gaat mij bijten’ en  ‘als ik iets ga zeggen kijkt iedereen naar mij en gaan ze lachen als ik iets verkeerd zeg’.

 

Soms komt de gedachte door een ervaring die zo heftig is geweest, dat je spreekt over een traumatische ervaring. Dan is het goed om langs de huisarts te gaan en hulp te zoeken bij een therapeut. Deze zijn er ook voor kinderen.

 

Wanneer er geen sprake is van een traumatische ervaring, kun je de deze belemmerende gedachten leren veranderen en omzetten in helpende gedachtes.

Kindermassage en kindercoaching

Wanneer je kind voor langere tijd last heeft van angsten, kan het zijn dat het slecht slaapt, zich minder goed kan concentreren en  zich mogelijk ook onzeker voelt.

En vanuit onzekerheid is het extra moeilijk je angstige gevoelens te lijf te gaan.

In mijn praktijk leert je kind hoe het angstige en belemmerende gedachten om kan zetten in helpende gedachten. Het leert en ervaart door verschillende oefeningen en creatieve opdrachten wat je zelf kan doen om je zekerder te voelen.

Het zelfvertrouwen groeit. Daarnaast helpt kindermassage ook om je zekerder te voelen, beter te slapen en je te ontspannen.

 

Heeft je kind last van angsten? Wil je meer weten? En wat coaching en massage voor jou en je kind kan doen?

Kijk dan op mijn website voor de mogelijkheden.   www.sterkerdoordoen.nl

 

NIEUW

Sinds dit jaar kun je een stempelmassagekaart krijgen. Op elke tweede, vierde, zesde en achtste massage krijg je direct korting en de tiende massage is zelfs helemaal gratis.

Dit levert bij elkaar een besparing op die ligt tussen de € 70 en € 120.* 

Het fijne is dat de kaart niet persoonsgebonden is, maar gezinsgebonden. Dus iedereen in je gezin kan er gebruik van maken.

 

*   De hoogte van het voordeel is afhankelijk van de gekozen massages.

     Kijk voor de tarieven op de website.

Vragen of een afspraak maken?   

Gelijk via het contactformulier of bel 06-14856163 / 0180-443297   Ridderkerk

Copyright 2018. Sterker door Doen

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon