Kindermassage helpt je kind bij boosheid

 

Mijn kind wordt ineens boos.

Op school ging alles prima en nu thuis gaat het mis. Hoe kan dat nu?

Onder boosheid zit altijd een heel andere emotie. Denk aan verdriet, angst, teleurstelling, onzekerheid of schaamte. En is er  vaak al veel aan die boosheid vooraf gegaan. Boosheid kan ook een reactie zijn op iemand die over je grenzen gaat of een ontlading van overprikkeling. En wanneer je daar gevoelig voor bent, doe je als kind zeer veel prikkels op, op school.

Het niet helaas altijd duidelijk wat de oorzaak is van de (plotselinge) boosheid.  Want wanneer je weet welke emotie of overprikkeling eronder zit, kun je daar je kind bij helpen.

Signaal

Met boosheid geeft je kind aan dat er iets aan de hand is.

Een duidelijk signaal waar je niet omheen kunt!

Het is voor je kind in de eerste plaats belangrijk dat het voelt dat ook deze emotie er mag zijn. Als ouder kun je je kind hierbij helpen. Door te benoemen dat je ziet dat je kind boos is en je kind hierbij wil helpen. Daarna kun je je kind helpen  door de boosheid te richten op bijvoorbeeld  een kussen of een boksbal, door het een time-out te geven of proberen af te leiden door samen iets te gaan ondernemen. Als je kind zich weer rustig voelt, kun je samen kijken hoe het op een goede manier met de boosheid om kan leren gaan en hoe te

voorkomen dat het boos wordt.

Wanneer je de boosheid verbiedt (als dat al lukt), kan dit zich omzetten in stress en

spanning of de boosheid komt er op een ander moment uit.  Het niet kunnen of mogen uiten van wat je voelt, zet zich vast in je lichaam. Dit kan allerlei klachten geven zoals hoofdpijn, buikpijn, concentratieproblemen, slaapproblemen en bedplassen.

 

Gevoelens die achter boosheid kunnen zitten:

o  verdriet;

o  frustratie;

o  angst;

o  teleurstelling;

o  jaloezie;

o  schaamte;

o  onzekerheid;

o pijn;

 

Kindermassage helpt

Kindermassage heeft een positief effect op hoe je kind zich voelt. Onder andere doordat het stofje oxytocine vrijkomt,  het geluks- of knuffelhormoon. Je kind leert zich (meer) te ontspannen, komt met de aandacht weer bij zichzelf en krijgt meer zelfvertrouwen. Ook leert het de eigen grenzen (her)kennen en leert daardoor baas te worden over zijn of haar eigen gevoelens en gedachten.

 

Wil je meer weten over deze massage? Of hoe je kunt leren deze massage zelf bij je kind of kinderen toe te passen? Klik dan op de link. Ik help jou en je kind graag, zodat je kind zich weer fijn voelt.

https://www.sterkerdoordoen.nl/kindermassage-voor-mijn-kind

Vragen of een afspraak maken?   

Gelijk via het contactformulier of bel 06-14856163 / 0180-443297   Ridderkerk

Copyright 2018. Sterker door Doen

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon