Massage voor kinderen

Kindermassage

 • maakt je kind sterker en weerbaarder.

 • verbeterd de concentratie.

 • maakt het emotioneel sterker.

 • vergroot het zelfvertrouwen.

 • geeft een diepe ontspanning.

 • versterkt het immuunsysteem

 • vermindert spanning.

 • is zeer geschikt om te geven voor het slapen gaan.

Kinderen doen de hele dag allerlei indrukken op en krijgen vele prikkels te verwerken. Het ene kind kan daar beter mee om gaan dan het andere. Of lijkt dat beter te kunnen.

Alles wat je meemaakt, wordt in je lichaam opgeslagen. Veel daarvan 'verdwijnt' in het onbewuste. Wanneer dit niet goed verwerkt wordt, kan het zich uiten in een klacht of verstoring. Denk aan slecht slapen, bedplassen, plotse boosheid, verdriet en zo meer.

Dit zijn vaak een signalen dat een kind  over zijn of haar grenzen is gegaan.

Massage leert je kind grenzen te (her)kennen en aan te geven.

De vorm van massage die ik geef, is speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Indrukken die in het lichaam zijn opgeslagen, worden in beweging gezet, losgelaten en afgevoerd. Je kind wordt zich bewuster van het eigen lichaam en daardoor van zijn/haar fysieke grenzen.

Massage sluit ook mooi aan bij het inzicht dat aanraken een levensbehoefte is en dat steeds meer aandacht krijgt in de media. Lees meer over het belang van aanraken.

Voor wie

Voor kinderen vanaf twee jaar.

Voor jongere kinderen  is babymassage meer geschikt. Meer lezen over baby's en massage.

Werkwijze

Na een kort kennismakingsgesprek, vaak telefonisch, volgt een kort intakegesprek. Hier is het kind nog niet bij.

Een massage bestaat uit diverse delen.

Ik maak vooral gebruik van de Effleurage-techniek: zachte, strijkende bewegingen die gericht zijn op de huid en het daaronder liggende oppervlakkige bindweefsel. Deze techniek wordt als ontspannen ervaren.

 •  Hoofdmassage

In je hoofd sla je gedurende de dag veel indrukken op. De hoofdmassage helpt je alle indrukken van de dag los te laten. Hierdoor kan er rust in het lichaam komen.

 • Buikmassage

Je buik is de plek waar voedsel wordt verteert. Je verteert er ook indrukken en gevoelens. Wanneer iets heel spannend is, voel je dat vaak in je buik of er zijn klachten als buikpijn en obstipatie. Buikmassage helpt je emoties, spanning en indrukken een plek te geven en los te laten.

 • Voetreflexmassage

Op je voeten liggen allerlei punten die met je lichaam corresponderen.

De zogeheten reflexpunten. Door de voeten en deze punten te masseren, worden blokkades opgeheven en helpt zo je lichaam bij het herstel van het natuurlijk evenwicht om weer in balans te komen.

 • Extra mogelijkheden

Massage van armen, benen en rug.

Tijdens de massage is de aanraking rustig, zacht en ritmische en is vooral gericht op het weer vrij en makkelijk stromen van je energie. Ook is het gericht op een aantal punten waar spanning en emoties opgeslagen worden, zoals het hoofd en de buik.

De massage geeft zowel lichamelijk als geestelijk rust en ontspanning.

 

Er kan met en zonder olie gewerkt worden.

De olie is gemengd met een etherische olie en geeft door zijn werking extra ontspanning tijdens de massage. Meer lezen over aromatherapie.

 

De kleding mag tijdens de massage aanblijven.

De massage-onderdelen kunnen zowel achter elkaar, als los  van elkaar gegeven worden. 

Het is ook  mogelijk om als ouder een cursus kindermassage bij mij te volgen. Wat fijn kan zijn wanneer je bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt, voor wie je de massage wilt.

TERUG 

Copyright 2018. Sterker door Doen

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon