Ontspanningsmassage voor volwassenen

De massage

 • brengt je gedachten tot rust.

 • ontspant je spieren.

 • kalmeert je ademhaling.

 • verbeterd de concentratie.

 • geeft een diepe ontspanning.

 • maakt je emotioneel sterker.

 • versterkt het immuunsysteem.

 • ontstresst.

Deze massagevorm is gebaseerd op het idee dat er vitale kracht of energie door je lichaam circuleert. Wanneer deze energiestroom door bijvoorbeeld spanning, stress of emoties wordt geblokkeerd, kan dit zich in verschillende klachten uiten.

De oosterse technieken in deze massage, zoals het werken met drukpunten, zijn er op gericht deze spanning, stress en emoties toegankelijk en los te maken, zodat de energiecirculatie hersteld wordt.

 

De massage is speciaal voor ouders en voor volwassenen ontwikkeld.

De nadruk  ligt  op het ontstressen.

Meer lezen.

Voor extra ontspanning kunnen enkele drukpunten op het lichaam, met name op het hoofd, de armen, handen, benen en voeten, licht worden gemasseerd.

Door op deze punten druk uit te oefenen en ze licht te masseren, verminderen stress- en spanningsklachten en kom je nog meer tot rust en (weer) in contact met je lijf en gevoel. 

Mede door het gebruik van de combinatie massageolie met een etherische olie, draagt deze massage bij tot  het herstel van het natuurlijk evenwicht van lichaam en geest.

Meer lezen over aromatherapie.

Tijdens de massage is de aanraking rustig en ritmische (de Effleurage-techniek: zachte, strijkende bewegingen die gericht zijn op de huid en het daaronder liggende oppervlakkige bindweefsel.) Deze techniek wordt als ontspannen ervaren  en is vooral gericht op het weer vrij en makkelijk stromen van je energie. Ook is het gericht op een aantal punten waar spanning en emoties opgeslagen worden, zoals het hoofd en de buik.

De massage geeft zowel lichamelijk als geestelijk rust en ontspanning.

Voor wie

Voor volwassenen.

Voor jongeren vanaf 16 jaar*

 

Werkwijze

Vooraf is er een kort kennismakingsgesprek en kunnen bijzonderheden besproken worden.

De kleding blijft tijdens de massage aan. Draag wel makkelijk zittende kleding, waardoor armen en benen van knie tot voet goed bereikbaar zijn.

Een massage bestaat uit diverse delen.

 •  Hoofdmassage

In je hoofd sla je gedurende de dag veel indrukken op. De hoofdmassage helpt je alle indrukken van de dag los te laten. Hierdoor kan er rust in het lichaam komen.

 • Buikmassage

Je buik is de plek waar voedsel wordt verteert. Je verteert er ook indrukken en gevoelens. Wanneer iets heel spannend is, voel je dat vaak in je buik of er zijn klachten als buikpijn en obstipatie. Buikmassage helpt je emoties, spanning en indrukken een plek te geven en los te laten.

 • Voetreflexmassage

Op je voeten liggen allerlei punten die met je lichaam corresponderen.

De zogeheten reflexpunten. Door de voeten en deze punten te masseren, worden blokkades opgeheven en helpt zo je lichaam bij het herstel van het natuurlijk evenwicht om weer in balans te komen.

 • Extra mogelijkheden

Massage van armen, benen en rug.

De massage-onderdelen kunnen zowel achter elkaar, als los  van elkaar gegeven worden. 

 * Voor jongeren die enige ervaring hebben met gemasseerd worden, omdat deze massage dingen in werking

    kan zetten. Bijvoorbeeld de energiestroming, het opheffen van blokkades en het vrijkomen van  emoties.

TERUG 

IMG_0778_edited.png
Hand Massage
IMG_0902_edited.png
foot-massage-600x399.jpg

Copyright 2018. Sterker door Doen

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon