Een kort stukje over mijzelf en het ontstaan van mijn praktijk.

 

Mijn naam is Wendi van der Hel. Ik ben moeder van een volwassen zoon en woon sinds 2017 met veel plezier in Ridderkerk.

Mijn passie is kinderen, jongeren en volwassenen begeleiden op hun weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

De gedachte achter de naam van mijn praktijk is, dat je zelf veel kunt doen wanneer je niet lekker in je vel zit. Of wanneer je een klacht of probleem hebt. En dat je er altijd sterker door wordt. Door een groeiend vertrouwen in je eigen mogelijkheden en in het vinden van je eigen oplossingen.

Aan de basis van mijn huidige praktijk ligt tien jaar aan ervaring als activiteitenbegeleidster bij diverse instellingen in de gezondheidszorg en al ruim vijftien jaar als leerkracht in het basisonderwijs.  Daar werk ik nog steeds met veel plezier voor twee dagen. De andere dagen werk ik in mijn praktijk, geef ik workshops en cursussen kindermassage.

Als leerkracht kan ik veel voor kinderen betekenen. Ik heb ook veel zien veranderen in de afgelopen jaren. Er is steeds meer dat moet en kinderen moeten ook steeds jonger aan allerlei eisen voldoen. Daar komt bij dat door alle sociale media en techniek de wereld voor een kind van nu, steeds groter wordt, met meer indrukken en meer prikkels. 

Het aantal kinderen dat niet lekker in hun vel zit, groeit. 

En hoe graag ik als juf deze kinderen de benodigde extra aandacht en tijd wil geven in de klas, vaak kom ik tijd tekort.

Om deze reden ben ik een eigen praktijk gestart. Zo kan ik kinderen helpen hun basis te verstevigen en weer in balans te komen. Met alle extra tijd en aandacht die daarvoor nodig is. Je als kind, en ouders, gezien en gehoord voelen. Juist bij dat wat even minder gaat. Je (weer) sterk en krachtig voelen. Zelf verantwoordelijk kunnen en mogen zijn voor je groei en ontwikkeling. En dat kan ik voor kinderen, en ouders, volop betekenen in mijn praktijk.  

Ook voor volwassenen?

Ja, ook voor volwassenen. Want op ons doet het leven van vandaag de dag een flink beroep. We hebben het druk, ervaren stress en hebben het gevoel maar door te moeten gaan en aan allerlei verwachtingen te moeten voldoen. Het lijntje tussen balans en langdurig over je eigen grenzen gaan, is dun. Dit heb ik zelf ervaren en bij mij kwam dit tot uiting in een burn-out. Naast verschillende gesprekken, hebben ontspanningsmassages, aromatherapie en creatieve opdrachten mij geholpen weer in balans te komen. Ben ik innerlijk sterker geworden en sta ik weer helemaal in mijn kracht.

Door zelf te ervaren wat de werking en kracht van coaching, counseling en massage is, ben ik  hier mijn kennis en kunde  verder mee gaan verrijken.

Tot slot.

Mijn manier van werken is holistisch.   

Hierbij kijk ik verder dan alleen naar de klacht. Ik kijk naar het geheel. Voor wie hier iets meer over wil weten:  Meer lezen over holistisch werken.

Opleidingen en cursussen

2018-2019 

Medische en Psychosociale Basiskennis volgens de PLATO eisen en CPION

                                registratie, aan de Energieschool te 's-Hertogenbosch

2019  

Docent Kindermassage bij IMAS Trainingen te Krimpen aan de IJssel

2018 

Training Kindertekeningen lezen en begrijpen bij Nikei te Ede

Klassikale cursus babymassage bij het NHBO te Breda

Creatieve therapie bij de Civas Academie

Cursus drukpuntmassage voor volwassenen bij de Regenboog Academy

2017 

Creatief coachen bij Atelier Praktijk voor Kunstzinnige Counseling-

 te Almere

2016-2017

Holistisch kindercoach bij de Regenboog Academy te Pijnacker

2014-2015

Kindercoach bij de Civas Academie

1998-2002

Pedagogische Academie Primair Onderwijs te Breda

TERUG 

Copyright 2018. Sterker door Doen

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon